Pályázatfigyelő programmal segíti a cégeket az olasz kamara

Pályázatfigyelő programmal segíti a cégeket a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, a saját fejlesztésű eszközzel könnyen és gyorsan kereshetnek majd az európai és hazai pályázatok és támogatási lehetőségek között a kamara tagjai – tájékoztatta Ferdinando Martignago, a kamara elnöke az MTI-t. Az új szolgáltatás a kamara március közepétől elérhető új honlapján lesz megtalálható – tette hozzá.

Az elnök beszámolt arról is, hogy folyamatosan nő a két ország közötti kereskedelmi forgalom. Tavalyelőtt 4,5 milliárd euró értékben exportáltak Magyarországról Olaszországba, míg az olasz cégek 4,1 milliárd euró értékben szállítottak Magyarországra termékeket és szolgáltatásokat. A műszeres mechanika, a szállítmányozási eszközök és az elektromos készülékek kereskedelme tette ki a forgalom nagy részét – ismertette. A legtöbb szektorban folyamatosan nőnek az olasz beruházások Magyarországon. A mezőgazdasági termelés,  az állattenyésztés, a kereskedelem, a szolgáltatóipar, a gyártás, az energiaszektor, a szállítmányozás és a fémmechanika területén a régiek mellett új cégek is érdeklődnek a lehetőségek iránt – számolt be a kamara elnöke.

Jellemző az olasz mikro-, kis-, és középvállalatok jelenléte, de nagyvállalatok is megtalálhatók – jegyezte meg. Magyarországon mintegy 2500 olasz vállalat van, amelyek több mint 25 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarát 1992-ben alapították, mára már 185 tagvállalatot számlál.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?