Módosult a kisvállalkozások versenyképességi hitelprogramja

Módosult a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésére kiírt hitelprogram termékdokumentációja, a változások a 2017. február 28-tól beadott kérelmekre visszamenőlegesen érvényesek – tette közzé a kiíró a palyazat.gov.hu honlapon kedden.

A változásokkal összhangban például a hitelkérelmi nyomtatvány a projekt életképességének megítéléséhez kiegészült egy “cash-flow” táblával, ezt a már benyújtott kérelmeknél hiánypótlásként kérik be. A fedezettségi elvárásokban bővült a biztosítékok köre a hitelintézet által vállalt garanciával, illetve így a benyújtandó dokumentumok listája a kibocsátó bank szándéknyilatkozatával. Március 17-én jelentették be, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésére kiírt hitelprogramot ideiglenesen szüneteltetik, mert a beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet.

A 70 milliárd forintos keretösszegű hitelprogram célja a külső finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékben hozzájutó mikro-, kis és középvállalkozások versenyképességének fejlesztése, életképes, jövedelemtermelő beruházásaik támogatása. A programban minimum 1 millió forintot, maximum 600 millió forintot lehetett igényelni, a kezdő vállalkozások által igényelhető hitel összege nem érheti el a 150 millió forintot.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?