Széchenyi 2020 program: 12 milliárd humánerőforrás-fejlesztésre

A Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió 12 milliárd forintos támogatásával szociális humánerőforrás-fejlesztési programot indított a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság konzorciuma – tájékoztatta az NRSZH közleményben pénteken az MTI-t.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részeként 47 hónap alatt 72 ezer, a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban dolgozó szakembernek lesz lehetősége részt venni térítésmentes képzéseken – tartalmazza a kommüniké. A projekt magában foglalja a szociális életpályamodell kidolgozását is – teszik hozzá. A kormány szándékával megegyezően mindennek az a célja, hogy a minőségi közszolgáltatásokhoz való jobb hozzáférés részeként javuljon a szolgáltatások elérhetősége, a közszolgáltatásokat nyújtó humán erőforrás minősége, csökkenjen a munkaerőhiány, illetve hatékonyabbá váljon az ellátások megszervezése.

A közlés szerint, a képzések között nevelőszülő képzés, egy vezetőképzési program kidolgozása is helyet kap, illetve felülvizsgálják, korszerűsítik egyes OKJ-s képzések szakmai tartalmát. A projekt további lényeges célja az ágazatban dolgozó szakemberek mentálhigiénés támogatásának biztosítása is, ezért 15 ezer szakember számára nyílik lehetőség szupervíziós és esetmegbeszélő csoportokon való ingyenes részvételre. A program, Közép-Magyarországon kívül hat régiójában valósul meg, ezért az országos szintű képzésszervezést a budapesti központ mellett további hét helyszínen – Szeged, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Miskolc, Veszprém, Debrecen – dolgozó munkatársak segítik – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?